Innostu yrittäjyydestä

Jos sinulla on hyvä yritysidea, jota haluat kehittää, voisitko ajatella yrittäjyyttä ammattina?

Kannustamme sinua yrittäjyyteen!

 

 

Sinulla on jokin ajatus ja yrityshyvä idea, jonka haluat muuttaa toiminnaksi? Sinulla on luovuutta, innovaatiokykyä ja rohkeutta, etkä pelkää ottaa riskejä? Sinulla on kykyä suunnitella ja johtaa toimintaasi tavoitteiden saavuttamiseksi? Olet ehkä hyvä piirtämään tai sisustamaan tai tekemään jotain muuta? Yritysideassasi voit hyödyntää omia vahvuuksiasi.

Yritystoiminnan suunnittelu alkaa yritys- ja liikeideasta ja niiden pohjalta laaditusta liiketoimintasuunnitelmasta. Yrittäjyyttä voi kokeilla sivutoimisesti tai kevytyrittäjänä. ​Voitko lukea lisää kevyrittäjyydestä UKKOn tai OP:n sivuilta.

Tee yrittäjyystesti YES ry:n nettisivuilta ja selvitä millainen yrittäjä olisit.

Mitä yrittäjyys on?

Yrittäjyys on yksilön kykyä muuttaa ideat toiminnaksi. Yrittäjyys yhdistää luovuuden, innovaatiokyvyn ja riskinoton, samoin kuin kyvyn suunnitella ja johtaa toimintaa tavoitteiden saavuttamiseksi. Nämä ominaisuudet tukevat yksilön jokapäiväistä elämää, koulutuksessa, työssä, vapaa aikana ja muussa yhteiskunnallisessa toiminnassa. Näitä ominaisuuksia tarvitaan yritystoiminnassa, mutta ne lisäävät  myös työntekijän tietoisuutta työstään ja auttavat tarttumaan mahdollisuuksiin.

Yrityksen rahoitus

Lue lisää mistä voit saada rahoitusta yrityksellesi.

Tutustu Kipinää yrittäjyyteen MOOC -kurssiin. Siellä voit kehittää liikeideaasi liiketoimintasuunnitelmaksi asti ja saada hyvää pohjaa yrittäjyyshaaveillesi. 

DigiCampuksen "Kipinää yrittäjyyteen"-kurssin esite otsikolla "Kiinnostaako sinua yrittäjyys?". Esite kertoo, että kurssilla pääsee ideoimaan ja suunnittelemaan liiketoimintaa ja tutustumaan omiin vahvuuksiin yrittäjänä.

Katso myös Anna Välimäen uratarina:

Nämä aiheet voisivat myös kiinnostaa sinua